Tu znajduje się nowy sklep naczynia.olkusz.pl. Jesteś w dobrym miejscu!
Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
Warzywa i owoce to składniki, których nie może zabraknąć w każdej kuchni. Są bazą wielu potraw, szczególnie zup. Warzywa korzeniowe i inne zazwyczaj obieramy w trakcie obróbki wstępnej, niezbędna zatem będzie dobra obieraczka do warzyw i owoców. Szczególnie w polskiej kuchni, gdzie tradycyjnym dodatkiem do dań są ziemniaki. Obieraczka do ziemniaków to podstawowe narzędzie pracy z zakresu narzędzi kuchennych. W obieraczce do warzyw ważny jest kształt oraz ergonomiczność. Obieraczki dostępne są w różnych wariantach. Można wybierać pomiędzy obieraczkami w całości stalowymi, obieraczkami z drewnianym uchwytem lub uchwytem z tworzywa. Dostępne są również ciekawe wzory antypoślizgowe. Odpowiednia rączka obieraczki pozwala na łatwą i komfortową pracę. Oprócz obierania, obieraczki do warzyw dają nam możliwość przygotowania ozdób dań. Wycinając paski z rzodkwi czy cukinii możemy w łatwy sposób udekorować nasze danie.
Obieraczki do warzyw i owoców występuje w wersji dwustronnej. Dwustronna obieraczka posiada dwa ostrza: gładkie i z ząbkami. Ostrze gładkie pozwala na tradycyjne obieranie lub krojenie warzyw w paski, natomiast ostrze z ząbkami pozwoli nam wyczarować makaron warzywny z cukinia lub marchwie. Makaron warzywny często wykorzystywany jest w przygotowaniu dań kuchni wegetariańskiej lub wegańskiej. Jest świetną alternatywą dla dań mącznych. Dzięki obieraczce z ząbkami urozmaicisz proste danie. Obieraczki zazwyczaj wyposażone są w dodatkowe końcówki do wykrawania kiełków lub różnych kształtów z warzyw. Najczęściej używana jest do warzyw korzeniowych oraz do warzyw kolorowych jak rzodkiew, cukinia czy ogórek.
Obsługa klienta
Pytania i odpowiedzi
Zwroty i reklamacje
Formy płatności i dostawy
Projekt i wykonanie: Webmi