Patelnie do pancakes - perfekcyjne placuszki na szybkie śniadanie
W naszym sklepie internetowym znajdziesz szeroki wybór różnych patelni do pancakes, dzięki którym Twoje amerykańskie placki będą prawdziwym dziełem sztuki kulinarnej. Patelnia do pancakes to must have dla wszystkich wielbicieli śniadaniowych placuszków. Co więcej - taka patelnia do pancakes ma szersze zastosowanie. Może posłużyć Ci także jako patelnia na jajka, patelnia na placki ziemniaczane czy racuchy. Z jej pomocą Twoje jajka sadzone będą idealnie równe, okrągłe i apetyczne! Patelnia do jajek czy amerykańskich naleśników zachęca do kuchennych eksperymentów. Z jej pomocą pyszne pancakes wyczarujesz w mgnieniu oka.
Patelnia z buźkami - dla najmłodszych kucharzy
Specjalna, fantazyjna patelnia z buźkami zrobi furorę wśród dzieci. Może dzięki niej zachęcisz małego niejadka do spróbowania nowych potraw? Smażenie placków z taką patelnią do pancakes stanie się nie tylko smacznym, ale i zabawnym doświadczeniem.
Jaką patelnię na pancakes wybrać?
Jeśli jesteś zwolennikiem potraw dietetycznych, najlepszym wyborem będzie patelnia z powłoką nieprzywierającą, która wymaga użycia tylko minimalnej ilości tłuszczu. Taka patelnia nieprzywierająca do pancakes będzie łatwa do utrzymania w czystości, a Ty będziesz się cieszyć górą pysznych naleśników bez żadnych przypaleń.
Zwróć uwagę na to, by wybrana przez Ciebie patelnia do pancakes pasowała do Twojej kuchenki, choć z reguły większość oferowanych przez nas patelni jest dostosowana do użytkowania na kuchniach elektrycznych, indukcyjnych, elektrycznych i ceramicznych.
Patelnie do pancakes i jajek z różnymi powłokami
Patelnia z otworami - z jaką powłoką będzie najlepsza? Na to pytanie ciężko jednoznacznie odpowiedzieć, bo każdy rodzaj powłoki ma trochę inne właściwości. Patelnia emaliowana zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, co jest kluczowe dla uzyskania równo wyrośniętych placów, bez zakalca w środku. Jednak patelnia emaliowana do jajek czy naleśników wymaga dbania o powłokę emaliowaną - używania silikonowych bądź drewnianych łopatek i dodawania nieco więcej tłuszczu do smażenia. Rekompensują to jednak jej prozdrowotne właściwości. Z kolei patelnie granitowe są odporne na zarysowania i bardzo łatwe do utrzymania w czystości.