Odwiedź nasze konto na Instagramie @kuketo.pl, gdzie uzyskasz szybkie porady dotyczące produktów.

Duże garnki emaliowane

Marka
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Długość
Więcej
Długość ostrza
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Materiał
Więcej
Pojemność
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Specjalne
Średnica
Średnica
Więcej
Średnica dna
Średnica dna
Więcej
Styl
Styl
Więcej
Szerokość
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wielkość
Wymiar
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Zastosowanie
Więcej
Marka
Wybierz
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Wybierz
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Wybierz
Długość
Więcej
Długość ostrza
Wybierz
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Wybierz
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Wybierz
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Wybierz
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Wybierz
Materiał
Więcej
Pojemność
Wybierz
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Wybierz
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Wybierz
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Wybierz
Specjalne
Średnica
Wybierz
Średnica
Więcej
Średnica dna
Wybierz
Średnica dna
Więcej
Styl
Wybierz
Styl
Więcej
Szerokość
Wybierz
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Wybierz
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wybierz
Wielkość
Wymiar
Wybierz
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wybierz
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Wybierz
Zastosowanie
Więcej

Wyświetlanie wszystkich wyników: 15

Duże garnki emaliowane do bigosu

Garnki emaliowane posiadają pewną unikalną zaletę, w odróżnieniu do garnków ze stali nierdzewnej, jest możliwość gotowania w nich kwaśnych potraw. Emalia, którą naczynia pokryte są wewnątrz nie reaguje z kwasami. Duży gar emaliowany jest najlepszy do gotowania bigosu, kapuśniaku czy kwaśnych kompotów. Posłuży przede wszystkim w przedszkolach, szkołach, czy cateringach dietetycznych. Gotowanie w garnkach emaliowanych ma właściwości prozdrowotne, emalia nie wchodzi w interakcję z żywnością i nie wydziela szkodliwych substancji. To najzdrowszy wybór do gotowania dla najmłodszych, a także dla alergików. Nie sposób nie wspomnieć o przechowywaniu żywności - potrawy zalecamy przechowywać tylko w garnkach emaliowanych, nie nadają się do tego garnki ze stali nierdzewnej.

Duże garnki emaliowane gastronomiczne i do domu

Chociaż przeznaczeniem dużych garnków emaliowanych jest najczęściej gastronomia, to nie tylko tam są one używane. Duże garczki emaliowane są często wykorzystywane w kuchni domowej. Będą niezastąpione dla osób, które samodzielnie chcą przygotować przyjęcia rodzinne typy urodziny, chrzciny czy inne imprezy okolicznościowe. Duży garnek emaliowany 10l lub emaliowany garnek gastronomiczny 20l z powodzeniem nada się do przygotowania sporej ilość potrawy, którą następnie można również zamrozić. Duże garnki emaliowane są podstawą w kuchniach gastronomicznych, w restauracjach czy placówkach żywienia zbiorowego. Stosowane są do przygotowania zup, sosów, wywarów, kompotów i innych przetworów owocowych. W kuchni domowej często używane są do przygotowania konfitur, dżemów oraz do pasteryzacji. Można również używać ich na działce do zbioru warzyw i owoców, do mycia i przechowywania.

Duże garnki do gotowania słoików

Zastosowanie garnków emaliowanych jest bardzo szerokie. Dla wielu osób kojarzą się one głównie z przygotowaniem domowych przetworów. Bo właśnie do nich najlepiej wykorzystywać garnki emaliowane. Duże garnki emaliowane wykorzystywane są także do pasteryzowania przetworów. Pomieszczą sporą ilość słoików, co pozwoli zaoszczędzić sporo czasu. Są garnkami wielozadaniowymi - najpierw ugotujemy w nich dżem czy kompot, a następnie posłużą do pasteryzacji. Jednym z bardzo popularnych garnków emaliowanych do przygotowania przetworów owocowych jest powidlak. Garnek emaliowany powidlak składa się z garnka z pokrywą i dodatkową wkładką do gotowania słoików. Duże gary emaliowane wybierane są do przetworów owocowych, ponieważ powłoka emaliowana nie wchodzi w reakcję z potrawą i nie absorbuje zapachów.

Garnek emaliowany do gotowania piwa

Ciekawostką jest, że duże garnki emaliowane używane są także w domowych mini browarach, bo w dużym garnku emaliowanym można przygotować m.in. brzeczkę piwną. Garnki emaliowane o dużych pojemnościach są często wykorzystywane do produkcji domowego piwa. Duży garnek 30l to niezbędny sprzęt do gotowania brzeczki piwnej, a nieco mniejszy garnek 20l do gotowania wody do wysładzania. Miłośnicy małych domowych browarów doskonale wiedzą, że garczek emaliowany do tych celów jest najlepszy.