Tu znajduje się nowy sklep naczynia.olkusz.pl. Jesteś w dobrym miejscu!
Wyświetlanie wszystkich wyników: 8
Garczek ceramiczny wyróżnia się szczególnie charakterem zastosowanej powłoki. Doskonale nadaje się dla osób na diecie lub prowadzących zdrowy tryb życia. Nawet jeśli zechcemy w garnku coś podsmażyć, to wystarczy minimalna ilość tłuszczu. Dodatkowo potrawy, które gotujemy, nie przywierają do dna naczynia i nie przypalają się, a jak wiadomo takie jedzenie nie byłoby ani smaczne, ani zdrowe. Garnki ceramiczne są zwykle odporne na uszkodzenia mechaniczne, dobrze jednak używać w nich silikonowych lub drewnianych przyborów kuchennych, aby naczynia posłużyły nam na długie lata. Dodatkowo garnki z powłoką ceramiczną są odporne na rdzę i przebarwienia oraz łatwe do utrzymania w czystości.
Powłoka ceramiczna w garnku sprawia, że ma on lepsze właściwości fizyczne i chemiczne. Garnki ceramiczne pojawiły się w naszych kuchniach stosunkowo niedawno i szybko podbiły nasze serca. Nazwę garnek ceramiczny uznaje się raczej za umowną, ponieważ naczynie to powstanie z korpusu aluminium pokrytego warstwą minerałów i gliny. Garnek z powłoką ceramiczną jest odporny na wysoką temperaturę, warto jednak nie przegrzewać go, aby zachował swoją jakość na długo.
Użyta w garnkach powłoka ceramiczna odgradza żywność od aluminium, aby nie wchodziły one ze sobą w niepożądane i szkodliwe reakcje. Garnki aluminiowe ceramiczne są zdecydowanie grubsze i cięższe niż byłoby samo aluminium. Dzięki temu naczynia są bardziej wytrzymałe i odporne na uszkodzenia oraz odkształcenia. Także grubym ściankom zawdzięczamy równomierne nagrzewanie się i dłuższe utrzymanie temperatury wewnątrz naczynia. Garczki aluminiowe z powłoką ceramiczną sprawdzą się na każdego rodzaju kuchence, również indukcyjnej.
Obsługa klienta
Pytania i odpowiedzi
Zwroty i reklamacje
Formy płatności i dostawy
Projekt i wykonanie: Webmi