To nasze DRUGIE urodziny!
-20% na wszystko
KOD: MAJ20

Brizoll

Filtry
Cechy szczególne
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Długość
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Długość ostrza
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Kolor
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Liczba elementów w zestawie
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Liczba garnków w zestawie
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Pojemnosc
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Rodzaj noża
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Rodzaj powłoki
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Specjalne
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Średnica dna
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Styl
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Szerokość
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Typ kuchenki
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Wielkość
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Wymiar
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Wysokość
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej
Zastosowanie
  • Nie ma jeszcze określeń filtrów
Zobacz więcej Zobacz mniej

Wyświetlanie jednego wyniku

Marka Brizoll

Marka Brizoll powstała w 2016 roku. To stosunkowo nowa marka, stawiająca na doskonale znane od lat żeliwo. Marka została stworzona przede wszystkim z pasji do tworzenia naczyń żeliwnych. Firma zapragnęła odrodzić kulturę używania żeliwnych garnków i patelni na co dzień w każdym domu. Marka dba o każdy szczegół podczas produkcji. Kontrola każdego etapu powstawania produktu sprawia, że gry otrzymujemy gotowe naczynie, nie ma ono żadnych skaz, czy niedociągnięć. Dbałość o wysokie normy jakościowe i ekologiczność sprawiły, że firma od lat dynamicznie się rozwija i odnosi ogromne sukcesy. 

Żeliwo Brizoll

Żeliwo to bardzo wdzięczny materiał, który przy odpowiedniej pielęgnacji, może posłużyć nam na lata. Naczynie żeliwne jest niemal niezniszczalne i jeśli będziemy dobrze je traktować, prawdopodobnie przekażemy je jeszcze w spadku naszym dzieciom. W naszych czasach niestety naczynia żeliwne są mocno niedoceniane, chociaż powoli zmienia się to i chcemy wraz z marką popchnąć tę zmianę jeszcze dalej. Co ciekawe, żeliwo z czasem wytwarza swoją własną, naturalną powłokę nieprzywierającą. Naczynia żeliwne Brizoll możemy narażać nawet na skrajnie wysokie lub niskie temperatury i nic im się nie stanie. 

Patelnie żeliwne Brizoll

Patelnie żeliwne Brizoll sprawią, że zapomnisz o uciążliwym zmienianiu patelni co dwa lata. Dlaczego? Naczynie żeliwne nie rysuje się, jest wytrzymałe na uszkodzenia mechaniczne i doskonale znosi nawet bardzo wysokie temperatury. Żywotność patelni żeliwnej jest w zasadzie nieograniczona, czego nie można powiedzieć o patelniach z różnymi powłokami nieprzywierającymi. Praktycznie jedynym sposobem na rozwalenie żeliwa, jest upuszczenie go z dużej wysokości. Patelnie Brizoll nadają się na każdy rodzaj kuchenki, także na indukcję. Co ciekawe, posiłki podane na patelni Brizoll na długo utrzymają wysoką temperaturę. Możemy więc efektownie podać potrawę gościom, jednocześnie mając pewność, że danie nie będzie zaraz zimne. Brizoll oferuje bardzo szeroką gamę patelni o różnych wielkościach, pojemnościach i zastosowaniach np. Wok. 

Żeliwne kociołki Brizoll

Do przyrządzenia dania jednogarnkowego na ognisku, takiego jak pieczonki, żeliwny kociołek Brizoll będzie niezastąpiony! Przyrządzanie potraw w kociołkach jest niezwykle proste, wystarczy włożyć do środka jedzenie, zakryć wieczko, postawić na ogień i poczekać aż danie będzie gotowe. Należy pamiętać również o niepowtarzalnym smaku, jakiego nabiera potrawa przyrządzana w naczyniu żeliwnym. Ten niepowtarzalny smak i aromat jest nie do podrobienia. Zanim jednak podejmiemy się  przygotowania potrawy w kociołku żeliwnym, należy go odpowiednio przygotować. Naczynie myjemy ciepłą wodą i miękką gąbką z użyciem delikatnego detergentu, a następnie od razu, dokładnie osuszamy kociołek. Teraz umieszczamy żeliwny kociołek Brizoll na ogniu i rozgrzewamy, zasypując go solą i mieszając co jakiś czas. Taki proces powinien potrwać około 10-15 minut, na koniec ponownie myjemy i osuszamy naczynie, nakładamy olej na całą powierzchnię kociołka i możemy zacząć pichcenie! 

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.