Tu znajduje się nowy sklep naczynia.olkusz.pl. Jesteś w dobrym miejscu!
Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
Patelnia stalowa to patelnia powszechnie używana w polskich domach. Swoją popularność zawdzięcza trwałości i wytrzymałości stali nierdzewnej, z której jest wykonana. Ponadto dla zachowania dobrego wyglądu nie wymaga szczególnej ostrożności.
Patelnia stalowa zapewnia szybkie nagrzanie i długie utrzymanie ciepła podczas smażenia. Dodatkowo jest bardzo odporna na wysokie temperatury i przegrzanie. Nie zmienia koloru ani kształtu pod wpływem wysokich temperatur. Nawet w trudnych sytuacjach, kiedy przypadkowo przypalimy mięso, doprowadzimy ją do czystości, nie martwiąc się o zarysowania. W naszej ofercie znajdą Państwo klasyczne patelnie stalowe GERLACH oraz inne patelnie producentów polskich i zagranicznych. Ponadto oferujemy gastronomiczne patelnie stalowe przeznaczone do restauracji. Patelnie stalowe kompatybilne są ze wszystkimi rodzajami kuchenek, również indukcyjnych.
Patelnie stalowe używane są najczęściej do przygotowania potraw mięsnych. Na patelni stalowej można "zamknąć" strukturę mięsa przed duszeniem czy pieczeniem. Mięso podczas smażenia przywiera do patelni, jednak na tym to właśnie polega. Patelnia ze stali nierdzewnej nie wymaga ostrożności jeśli chodzi o zastosowanie temperatury. Na patelni stalowej możemy długo smażyć i mocno ją rozgrzać.
Patelnie stalowe bez dodatkowych delikatnych powłok można mocno czyścić i szorować. Przy mocnych zabrudzeniach warto patelnię najpierw namoczyć lub zagotować w niej wodę z płynem do mycia naczyń. Do czyszczenia patelni stalowych można używać gąbek, druciaków czy innych szczotek do mycia naczyń bez obawy o zarysowanie powłoki. Patelnie stalowe są bardzo trwałe i odporne na zarysowania.
Obsługa klienta
Pytania i odpowiedzi
Zwroty i reklamacje
Formy płatności i dostawy
Projekt i wykonanie: Webmi