Darmowa dostawa dla zamówień od 299 zł!
Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
Nietypowa nazwa często powoduje, że nie decydujemy się wypróbować nowego produkt. Ale czy taki diabeł straszny? Warto bliżej przyjrzeć się patelni wok, która świetnie sprawdzi się u miłośników dobrej kuchni. Ogromną zaletą wok-ów jest ich wielofunkcyjność. Przede wszystkim patelnia wok to azjatycka odmiana naszych tradycyjnych patelni. Różni się kształtem oraz głębokością.
Patelnie typu wok wyposażone są w różne powłoki. Patelnia wok ceramiczna oraz każda inna dostępna w naszym sklepie ma cechy patelni nieprzywierających. W ofercie naszego sklepu internetowego znajdą Państwo patelnie wok na indukcję oraz inne kuchenki domowe. Dodatkowo mogą Państwo wybrać pomiędzy patelnią z jednym lub dwoma uchwytami. Zapoznaj się z naszą ofertą i wybierz idealną dla siebie!
Głęboka patelnia wok jest pojemna i zwęża się ku dołowi. Daje nam to możliwość smażenia, duszenia oraz gotowania potraw. Dodatkowo wszystkie patelnie wok mogą spełniać funkcję parowaru. Dania przygotowane w wok-u, ze względu na jego kształt, są wyjątkowo soczyste. Patelnia wok to produkt dla miłośników dań azjatyckich. Przygotujesz w niej wspaniałe, szybkie dania z makaronem, glonami czy krewetkami. Co ciekawe, tradycyjnie patelnie wok były używane do dawnych chińskich kuchenek węglowych, dlatego są one zwykle opalane ogniem. Mimo to, przez coraz większą popularność, jaką patelnie wok zdobywają na zachodzie, powstaje coraz więcej wok-ów z płaskim dnem, dostosowanych do kuchenek indukcyjnych.
Wok patelnia, to bardzo specyficzna patelnia, również pod względem przygotowywania potraw. Do patelni wok, wystarczy wlewać odrobinę tłuszczu do smażenia, ponieważ posiadają one dno nieprzywierające. Kolejność wrzucania składników dania, jest dość oczywista: w pierwszej kolejności mięsa, potem twardsze warzywa, a następnie miększe, na koniec dodatki, które nie muszą być poddawane obróbce termicznej. Więc co jest dziwnego w używaniu patelni wok? Patelnia wok musi być cały czas w ruchu! Oczywiście, nie mając umiejętności kucharskich, nie będziemy podrzucać jedzenia do sufitu jak profesjonalny szef kuchni, spokojnie wystarczy mieszanie potrawy na patelni, za pomocą drewnianej szpatułki.
© 2025 kuketo.pl / Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wykonanie: Webmi