Odwiedź nasze konto na Instagramie @kuketo.pl, gdzie uzyskasz szybkie porady dotyczące produktów.

Brytfanny

Marka
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Długość
Więcej
Długość ostrza
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Materiał
Więcej
Pojemność
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Specjalne
Średnica
Średnica
Więcej
Średnica dna
Średnica dna
Więcej
Styl
Styl
Więcej
Szerokość
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wielkość
Wymiar
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Zastosowanie
Więcej
Marka
Wybierz
Marka
Więcej
Cechy szczególne
Wybierz
Cechy szczególne
Więcej
Długość
Wybierz
Długość
Więcej
Długość ostrza
Wybierz
Długość ostrza
Więcej
Kolor
Wybierz
Kolor
Więcej
Liczba elementów w zestawie
Wybierz
Liczba elementów w zestawie
Więcej
Liczba garnków w zestawie
Wybierz
Liczba garnków w zestawie
Materiał
Wybierz
Materiał
Więcej
Pojemność
Wybierz
Pojemność
Więcej
Rodzaj noża
Wybierz
Rodzaj noża
Więcej
Rodzaj powłoki
Wybierz
Rodzaj powłoki
Więcej
Specjalne
Wybierz
Specjalne
Średnica
Wybierz
Średnica
Więcej
Średnica dna
Wybierz
Średnica dna
Więcej
Styl
Wybierz
Styl
Więcej
Szerokość
Wybierz
Szerokość
Więcej
Typ kuchenki
Wybierz
Typ kuchenki
Więcej
Wielkość
Wybierz
Wielkość
Wymiar
Wybierz
Wymiar
Więcej
Wysokość
Wybierz
Wysokość
Więcej
Zastosowanie
Wybierz
Zastosowanie
Więcej

Wyświetlanie 1–24 z 32 wyników

Brytfanny emaliowane tradycyjne

Brytfanny i gęsiarki to produkt dla każdego, kto preferuje pieczenie i zapiekanie w piekarniku. Dają możliwość przygotowania dań z ograniczoną ilością tłuszczu. W ofercie sklepu znajdą Państwo brytfanny emaliowane. Każde z nich wyposażone są w pokrywy z tego samego materiału lub pokrywy żaroodporne szklane. Marzy się Państwu brytwanna na ciasto? Nic trudnego, w naszej ofercie posiadamy również brytfanny emaliowane do pieczenia ciasta, w których przygotować można nie tylko wspomniane słodkie wypieki, ale także wszelkiego rodzaju zapiekanki. Co ważne, brytfanna emaliowana, w odróżnieniu od naczyń ze stali nierdzewnej, idealnie nada się do gotowania kwaśnych potraw.

Brytfanny aluminiowe do pieczenia mięsa

W naszym sklepie znajdziecie brytfanny z odlewanego aluminium. Wyposażone dodatkowo w pokrywy szklane, bądź aluminiowe. Nowoczesne brytfanny kwadratowe z odlewanego aluminium sprawdzą się jako dobry garnek na kuchenkę, w którym nic się nie przypala i przywiera lub jako małe naczynie do zapiekania w piekarniku. Gęsiarki z odlewanego aluminium wyróżniają się nieprzywierającą powłoką, grubym dnem i dobrym przewodnictwem ciepła. Brytfanny do piekarnika są świetnym odpowiednikiem każdego naczynia do pieczenia, a nawet można uznać je za lepsze od innych, ze względu na funkcjonalność. Nie dość, że można w nich piec, to mogą także być używane na każdym rodzaju kuchenki. Można w nich więc także podsmażać i gotować. Oferujemy także brytfanny aluminiowe owalne, które sprawdzą się do pieczenia całych kawałków mięsa, a także prostokątne, uniwersalne.

Brytfanny żeliwne jak sprzed lat

Brytfanna żeliwna to naczynie z wieloletnią historią, od lat znane i stosowane w kuchni polskiej. Wykonane starannie, z mocnego materiału, ręcznie pokryte warstwą emalii. Powróciły do łask w nowym, lepszym wydaniu, zachowując zalety naczyń, które pamiętamy z dawnych lat. Jak każde emaliowane naczynia, zachwycają swoim niebanalnym wyglądem, w szczególności dużą gamą kolorów do wyboru. Brytfanny żeliwne emaliowane charakteryzują się wysokiej jakości wykończeniem i odpowiednio ciężką masą. Żeliwo długo utrzymuje ciepło, a piękny, tradycyjny wygląd brytfanny sprawia, że naczynie idealnie nadaje się do podawania w nim potraw na stole. Mocne, poręczne uchwyty ułatwiają jej użytkowanie. Gładka powierzchnia emalii powoduje, że brytfanny emaliowane żeliwne są wyjątkowo łatwe do utrzymania w czystości. Można w nich piec, a także gotować na każdej kuchence.

Brytfanny stalowe do kuchni nowoczesnej

Brytfanny do pieczenia mięsa stalowe to naczynia uniwersalne, zarówno pod względem użytkowania, jak i wyglądu. Prosty, elegancki design pasuje do każdej kuchni urządzonej w nowoczesnym stylu. Oferowane przez nasz sklep brytfanny stalowe zostały wyposażone w grube dno, które idealnie rozprowadza ciepło wewnątrz naczynia, odpowiednio długo utrzymuje jego temperaturę, a także zapobiega przywieraniu potraw. Z powodzeniem można w nich gotować bez użycia dużych ilości tłuszczu. Stal nierdzewna jest prosta do utrzymania w higienicznym stanie, nie trzeba o nią szczególnie dbać, gładka powłoka jest łatwa do umycia. Co więcej, brytfanny do pieczenia ze stali nierdzewnej są przeznaczone do mycia w zmywarkach. Brytfanna stalowa będzie stanowić dobrą alternatywę dla klasycznego szklanego naczynia żaroodpornego, można jej używać zarówno do piekarnika, jak i do gotowania, jest to także brytfanna na indukcję. W naszej ofercie znajdą Państwo produkt wyjątkowy – brytfanna do piekarnika składającą się z trzech elementów, posiadająca ruszt do pieczenia. Brytfanna z rusztem sprawi, że mięso w środku będzie miękkie i soczyste, a skórka z zewnątrz chrupka i aromatyczna.

Tradycyjna gęsiarka do pieczenia

Czym się różni gęsiarka od brytfanny? Nazwy te używane są obecnie zamiennie. I słusznie, gdyż gęsiarka nie różni się znacząco od brytfanny. To co charakteryzuje gęsiarkę to duże jej rozmiary. Jak sama nazwa wskazuje, gęsiarka tradycyjnie była używana do pieczenia gęsi w całości, która zwykle jest sporych rozmiarów. Dodatkowo każda gęsiarka powinna być wyposażona w pokrywę, a brytfanna niekoniecznie.

Duża gęsiarka do piekarnika i do gotowania

Gęsiarka najczęściej jest owalnego kształtu, choć zdarzają się też egzemplarze prostokątne. Zwykle gęsiarki są wykonane z grubej blachy, pokrytej emalią. Powłoka emaliowana jest odporna na wysokie temperatury, dlatego tak często brytfanny i gęsiarki są emaliowane. Gęsiarkę można wykorzystywać do gotowania na gazie i indukcji, a w szczególności do pieczenia w piekarniku. Co istotne, gęsiarka to brytfanna uniwersalna. Posłuży nie tylko do pieczenia gęsi, sprawdzi się także do pieczenia innych mięs w całości. Będzie niezbędna podczas przygotowywania sporych ilości dań, np. na rodzinne uroczystości. W gęsiarce można także gotować bigos, piec lub gotować gołąbki i wszelkie zapiekanki. Gęsiarka to naczynie, którego zdecydowanie nie powinno zabraknąć w żadnym domu!