Odwiedź nasze konto na Instagramie @kuketo.pl, gdzie uzyskasz szybkie porady dotyczące produktów.

Rant cukierniczy jak używać

Do akcesoriów kuchennych co chwilę dochodzą nowe, rewolucyjne produkty, niektóre bardziej, inne mniej trafione. To jednak nie jest kolejny zbędny produkt, który będzie kurzył się na szafce. Ranty cukiernicze to takie akcesoria do pieczenia, które swoją wielofunkcyjnością zastąpią inne produkty!

Co to jest rant cukierniczy?

Rant cukierniczy to produkt, który zastąpi nam mniejsze i większe blachy do pieczenia w różnych wymiarach. Rant cukierniczy możemy dowolnie regulować. Rant przedstawiony na zdjęciu może mieć długość od 27 do 54 cm, a szerokość od 18 do 34 cm. Rant cukierniczy z separatorem to dodatkowa zaleta, ponieważ na jednej blaszce, będziemy mogli przyrządzić dwa różne rodzaje ciast.

Rant cukierniczy z separatorem - 24,90 zł

Jak używać rantu cukierniczego?

Rant cukierniczy wystarczy położyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i ustawić go w takich wymiarach, jakie sobie wymarzyliśmy. Same ścianki rantu też dobrze obłożyć papierem do pieczenia, podobnie jak wykładamy zwyczajne formy. Po takim zabiegu możemy już spokojnie robić w formie ciasto, lub też dwa jeśli zdecydujemy się na rant cukierniczy z separatorem. Rant cukierniczy może też pomóc nam nakładać na siebie kolejne warstwy ciasta i uniknąć rozlania się kremu na boki.