Tu znajduje się nowy sklep naczynia.olkusz.pl. Jesteś w dobrym miejscu!
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Gotowanie mleka czy produktów mlecznych, w tym też sosów (np. beszamelowych), wymaga specjalnego i bezpiecznego traktowania. Chwila nieuwagi, a mleko może wykipieć. Dlatego polecamy garnki do gotowania mleka, które stworzone są do tego typu produktów. Najczęściej wybierane garnki do mleka to garnki ze stali nierdzewnej. W naszej ofercie mamy jednak również mleczniki emaliowane. Kluski lane na mleku, płatki z mlekiem, kakao... mamy ochotę na którąś z tych pyszności, ale obawiamy się, że znowu mleko nam wykipi, garnek się przypali, a cała kuchenka będzie zalana? Dzięki specjalistycznym garnkom do mleka, te wszystkie problemy odejdą w niepamięć.
Garnek do gotowania mleka charakteryzuje odpowiednia wysokość oraz wyprofilowane krawędzie ułatwiające przelewanie. Grube ściany oraz dno sprawiają, że mleko nie będzie odkładać się na powierzchni i przywierać do garnka. W naszej ofercie znajda Państwo garnki ze stali nierdzewnej do gotowania mleka oraz emaliowane mleczniki. Stalowy garnek do gotowania mleka posiada uchwyt z tworzywa sztucznego. Niektóre dodatkowo wyposażone są w gwizdek, który informuje o zagotowaniu płynu. Oprócz prostych garnków emaliowanych posiadamy również garnek do gotowania mleka z płaszczem wodnym. Płaszcz wodny pozwala na równomierne podgrzewanie mleka oraz zapobiega przypalaniu. Jeśli wybierają Państwo garnek do gotowania mleka na indukcje, zachęcamy do zwrócenia uwagi na szczegółową charakterystykę każdego z garnków.
Garnek przeznaczony do gotowania mleka pozwala bezpiecznie podgrzać mleko do optymalnej temperatury. Dzięki temu zachowamy wszystkie wartości tego pysznego i zdrowego napoju. Jednocześnie unikniemy zalania kuchenki przez kipiące mleko. To oszczędność czasu i energii. Garnek z gwizdkiem to naczynie, które rozwiązuje problem. Garnek posiada grube dno, które powoli i równomiernie ogrzewa naczynie. Woda, która znajduje się w podwójnych ściankach garnka zapewnia doskonałe rozłożenie temperatury. Gdy woda osiągnie temperaturę wrzenia gwizdek zasygnalizuje koniec procesu obróbki termicznej mleka. Grube dno w garnku zapobiega przypalaniu. Alternatywą dla specjalistycznego garnka do gotowania mleka może być zwykły rondelek emaliowany lub rondel z powłoką nieprzywierającą. W takim naczyniu również można zagotować mleko, jednakże należy go wówczas pilnować.
Obsługa klienta
Pytania i odpowiedzi
Zwroty i reklamacje
Formy płatności i dostawy
Projekt i wykonanie: Webmi