Odwiedź nasze konto na Instagramie @kuketo.pl, gdzie uzyskasz szybkie porady dotyczące produktów.

Dzień arbuza – Przepis na koktajl

Słyszeliście, że dziś jest dzień arbuza? Ja tak i właśnie dlatego tu jestem! Dzisiaj przygotuję pyszny i orzeźwiający koktajl z arbuza. Pamiętacie sałatkę owocową w arbuzie, którą przygotowywałam jakiś czas temu. Jeżeli nie to wszystko znajdziecie ją tutaj (Przepis na sałatkę owocową w arbuzie). Tam właśnie wykorzystywaliśmy zewnętrzną część arbuza jako miseczkę, teraz pora na przepis jak wykorzystać miąższ arbuza!

Przepis na koktajl arbuzowy

Składniki:

  • 0,5 arbuza
  • 1 pomarańcza
  • 0,5 limonki
  • 0,5 cytryny

Z arbuza wyciągamy miąższ, oddzielamy go od pestek i kroimy na mniejsze kawałki. Arbuza bez skórki i pestek wrzucamy do blendera.

Dodatkowo do blendera wyciskamy sok z pomarańczy oraz po 3 łyżki soku z cytryny i limonki. Wszystko blendujemy na gładką masę.

Do koktajlu dla dodatkowej ochłody warto dodać lodu. Jeśli lód zblendujemy z całą masą powstanie nam orzeźwiający i bardzo zdrowy shake arbuzowy.

Do podawania koktajlu sprawdzają się doskonale szklanki Lav Aras.