Rondle i rondelki emaliowane
Rondle są małe, praktyczne i poręczne. Można w nich szybko podgrzać dania, ugotować małe porcje czy też umieścić je w piekarniku. Długa rączka sprawi, że mieszanie wewnątrz naczynia będzie proste, a my z szybkością przygotujemy i podgrzejemy kolejne elementy, które będą wchodzić w skład naszego dania! Rondelek emaliowany przyda się na co dzień. Rondel jest niewielkich rozmiarów, ale przy tym ma nieograniczone możliwości! Wykonanie sosu, podgrzanie mleka na kakao czy przygotowanie posiłków. Dodatkowo rondle emaliowane pozwalają na zdrowe i bezpieczne gotowanie, duszenie, a nawet pieczenie posiłków.
Rondel emaliowany z rączką lub z dwoma uchwytami
Rondel emaliowany charakteryzuje się wyjątkowym wzornictwem, które świetnie będzie komponować się w Państwa kuchni. Powłoka emaliowana jest całkowicie bezpieczna, nie uwalnia substancji, które mogą szkodzić zdrowiu, nie zmienia naturalnego smaku dań. Do przechowywania w lodówce szczególnie sprawdzi się niski rondel emaliowany z pokrywą. Nie zajmuje dużo miejsca oraz chroni przed przedostawaniem się zapachów innych potraw. W przypadku przygotowywania sosów czy podgrzewania zup polecamy rondel emaliowany z dzióbkiem, który ułatwi przelewanie. W naszej ofercie posiadamy również rondle emaliowane z trzonkiem stalowym oraz lub emaliowanym.
Rondelki emaliowane dla alergików
Warto wspomnieć, że emalia, którą dokładnie pokryte są rondle, nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie wytwarza szkodliwych związków chemicznych. Dodatkowo szklista powłoka emalii jest higieniczna i łatwa w utrzymaniu w czystości. Dzięki temu wszystkiemu rondelek emaliowany jest bezpieczny dla dzieci, osób starszych i alergików. Warto jednak pamiętać o prawidłowym dbaniu o naczynia emaliowane. Przede wszystkim rondelki emaliowane powinny być traktowane przyrządami kuchennymi tylko drewnianymi lub silikonowymi, aby nie uszkodzić delikatnej powłoki. Myjąc garnek również należy to robić w miarę delikatnie, miękką gąbeczką i jakimś lekkim środkiem myjącym.