Brytfanny emaliowane tradycyjne
Brytfanny i gęsiarki to produkt dla każdego, kto preferuje pieczenie i zapiekanie w piekarniku. Dają możliwość przygotowania dań z ograniczoną ilością tłuszczu. W ofercie sklepu znajdą Państwo brytfanny emaliowane. Każde z nich wyposażone są w pokrywy z tego samego materiału lub pokrywy żaroodporne szklane. Marzy się Państwu brytwanna na ciasto? Nic trudnego, w naszej ofercie posiadamy również brytfanny emaliowane do pieczenia ciasta, w których przygotować można nie tylko wspomniane słodkie wypieki, ale także wszelkiego rodzaju zapiekanki. Co ważne, brytfanna emaliowana, w odróżnieniu od naczyń ze stali nierdzewnej, idealnie nada się do gotowania kwaśnych potraw.
Brytfanny aluminiowe do pieczenia mięsa
W naszym sklepie znajdziecie brytfanny z odlewanego aluminium. Wyposażone dodatkowo w pokrywy szklane, bądź aluminiowe. Nowoczesne brytfanny kwadratowe z odlewanego aluminium sprawdzą się jako dobry garnek na kuchenkę, w którym nic się nie przypala i przywiera lub jako małe naczynie do zapiekania w piekarniku. Gęsiarki z odlewanego aluminium wyróżniają się nieprzywierającą powłoką, grubym dnem i dobrym przewodnictwem ciepła. Brytfanny do piekarnika są świetnym odpowiednikiem każdego naczynia do pieczenia, a nawet można uznać je za lepsze od innych, ze względu na funkcjonalność. Nie dość, że można w nich piec, to mogą także być używane na każdym rodzaju kuchenki. Można w nich więc także podsmażać i gotować. Oferujemy także brytfanny aluminiowe owalne, które sprawdzą się do pieczenia całych kawałków mięsa, a także prostokątne, uniwersalne.
Brytfanny żeliwne jak sprzed lat
Brytfanna żeliwna to naczynie z wieloletnią historią, od lat znane i stosowane w kuchni polskiej. Wykonane starannie, z mocnego materiału, ręcznie pokryte warstwą emalii. Powróciły do łask w nowym, lepszym wydaniu, zachowując zalety naczyń, które pamiętamy z dawnych lat. Jak każde emaliowane naczynia, zachwycają swoim niebanalnym wyglądem, w szczególności dużą gamą kolorów do wyboru. Brytfanny żeliwne emaliowane charakteryzują się wysokiej jakości wykończeniem i odpowiednio ciężką masą. Żeliwo długo utrzymuje ciepło, a piękny, tradycyjny wygląd brytfanny sprawia, że naczynie idealnie nadaje się do podawania w nim potraw na stole. Mocne, poręczne uchwyty ułatwiają jej użytkowanie. Gładka powierzchnia emalii powoduje, że brytfanny emaliowane żeliwne są wyjątkowo łatwe do utrzymania w czystości. Można w nich piec, a także gotować na każdej kuchence.
Brytfanny stalowe do kuchni nowoczesnej
Brytfanny do pieczenia mięsa stalowe to naczynia uniwersalne, zarówno pod względem użytkowania, jak i wyglądu. Prosty, elegancki design pasuje do każdej kuchni urządzonej w nowoczesnym stylu. Oferowane przez nasz sklep brytfanny stalowe zostały wyposażone w grube dno, które idealnie rozprowadza ciepło wewnątrz naczynia, odpowiednio długo utrzymuje jego temperaturę, a także zapobiega przywieraniu potraw. Z powodzeniem można w nich gotować bez użycia dużych ilości tłuszczu. Stal nierdzewna jest prosta do utrzymania w higienicznym stanie, nie trzeba o nią szczególnie dbać, gładka powłoka jest łatwa do umycia. Co więcej, brytfanny do pieczenia ze stali nierdzewnej są przeznaczone do mycia w zmywarkach. Brytfanna stalowa będzie stanowić dobrą alternatywę dla klasycznego szklanego naczynia żaroodpornego, można jej używać zarówno do piekarnika, jak i do gotowania, jest to także brytfanna na indukcję. W naszej ofercie znajdą Państwo produkt wyjątkowy – brytfanna do piekarnika składającą się z trzech elementów, posiadająca ruszt do pieczenia. Brytfanna z rusztem sprawi, że mięso w środku będzie miękkie i soczyste, a skórka z zewnątrz chrupka i aromatyczna.
Tradycyjna gęsiarka do pieczenia
Czym się różni gęsiarka od brytfanny? Nazwy te używane są obecnie zamiennie. I słusznie, gdyż gęsiarka nie różni się znacząco od brytfanny. To co charakteryzuje gęsiarkę to duże jej rozmiary. Jak sama nazwa wskazuje, gęsiarka tradycyjnie była używana do pieczenia gęsi w całości, która zwykle jest sporych rozmiarów. Dodatkowo każda gęsiarka powinna być wyposażona w pokrywę, a brytfanna niekoniecznie.
Duża gęsiarka do piekarnika i do gotowania
Gęsiarka najczęściej jest owalnego kształtu, choć zdarzają się też egzemplarze prostokątne. Zwykle gęsiarki są wykonane z grubej blachy, pokrytej emalią. Powłoka emaliowana jest odporna na wysokie temperatury, dlatego tak często brytfanny i gęsiarki są emaliowane. Gęsiarkę można wykorzystywać do gotowania na gazie i indukcji, a w szczególności do pieczenia w piekarniku. Co istotne, gęsiarka to brytfanna uniwersalna. Posłuży nie tylko do pieczenia gęsi, sprawdzi się także do pieczenia innych mięs w całości. Będzie niezbędna podczas przygotowywania sporych ilości dań, np. na rodzinne uroczystości. W gęsiarce można także gotować bigos, piec lub gotować gołąbki i wszelkie zapiekanki. Gęsiarka to naczynie, którego zdecydowanie nie powinno zabraknąć w żadnym domu!